Vi skal have installeret tidsregistrering plus fraværsregistrering på min virksomhed, plus det glæder jeg mig ej specielt meget til

At menige ansatte føler en indre stress på grund af, at forventningerne til den individuelle ansatte har ændret sig, er det næsten i hvert fald et par gange om ugen, at jeg kan læse i diverse aviser… I en virksomhed, hvor de ansatte til såkaldte MUUS-samtaler blev konfronteret med resultatet af den tidsregistrering, timeregistrering, og fraværsregistrering, der var blevet noteret omkring vores dag på arbejde, har jeg selv været beskæftiget… Adskillige følte det som værende decideret overvågning, plus det føltes virkelig ik rart. Det er soleklart for mig, at iveren er gået over gevind. Så en opfordring til alle arbejdsgivere lyder; hold fokus på lyksaglige medarbejdere, frem for effektivitet!

Det er ik’ løgn, hvis jeg ytrer, at jeg er meget bekymret for fremtidens indretning..! Adskillige grundlæggende tænker, at det er ekstremt lækkert, at der er kommet fantastisk meget stillingtagen til trivsel og mistrivsel på mange arbejdspladser… Dét tror jeg altid vil forbedre overskuddet. For tilfredse arbejdere skaber effektive medarbejdere.

Men sideløbende med denne fokusering, ses ligeledes et fokus på effektiviserings-muligheder. Til at praktisere denne ekstreme effektivisering har man på næsten alle arbejds-pladser beskæftiget sig med tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, og et stempelur for at have mulighed for at kontrollere de ansatte! Den afskyelige stress er en af vor tids største livstruende sygdomme, og jeg er overbevist om, at sygdommen stress kan spores til tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et såkaldt stempelur. Yderligere tillægges her ligeledes den skrækindjagende lyd fra et forældet stempelur, som absolut ikke bidrager til et rart arbejds-miljø.

Der er noget galt med vores kultur! Fuldstændig ligegyldig hvor man iagttager folk, er det blevet forventeligt, at folk skal klare deres arbejde hurtigere… Det ses virkelig tydeligt i den omsiggribende kontrollering varetaget af al den tidsregistrering, timeregistrering & fraværsregistrering… Os alle skal nå nøjagtig det samme, men på kortere tid. At vi alle sammen skal gå nedenom og hjem med stress, kan jo ik være rigtigt!