Ved hjælp af værktøjsopmåling kan du forbedre dine apparater

Virker det som noget for dig med et sjovt skoleår? Så vil jeg rekommandere dig at overveje efterskole. Der er over tohundredeoghalvtreds efterskoler - www.ranumefterskole.dk/information/efterskoleefterskoler.htm, i landet – og de er i hele landet. Det var i vores skolesystem, en efterskole blev til, og det er en skole, hvor teenagere i 15-års alderen kan udføre det sidste skoleår. Det er i princippet en kostskole, pga. at man ej kun er i skole der, men derudover er bosat der. Teenagernes faglige og personlighedsmæssige udviklingsproces sørger efterskoler for, og af den grund er det et godt afsæt til voksenlivet.

Ikke een efterskole er ens, dvs., at der så sikkert, som det er sagt, også findes en efterskole, der er passende til dig og dine behov. Efterskoler til dem med særlige fornødenheder er der f.eks., blandt andet efterskoler til ordblinde. Alle efterskolerne ejer adskillige varierende selvvalgte fag, aktiviteter, arrangementer såvel som udlandsrejser. Du kan endda tage på en efterskole med fælles interesse for alle. Det er bl.a. en fodboldefterskole.

Jeg har hørt, at kun eet efterskoleår svarer til hele 7 almindelige år. Det kan man vel godt forstå, hvis man overvejer, at der faktisk er vildt mange ting, du gennemlever i løbet af kun et efterskoleår. Tilmed kommer du til at få adskillige nye venner/veninder, hvilke du tjept vil komme til at kende, på grund af at I lever sammen; bor sammen, er i skole sammen plus måske rejser sammen. Flertallet af alle efterskoler kan, ud over basisfagene, tilbyde linjefag såvel som adskillige forskellige selvvalgsfag. Derfor er det muligt selv at vælge, hvorledes dine lektioner skal være.