Svampegummi, kantlister og ikke mindst gasfjeder – Hvordan anvendes det?

Om end det ej rigtigt er sådan en ting, vi mennesker hele tiden funderer over, optager et materiale så overset som gummi egentlig enormt meget i dagligdagen i en moderne verden. Uden større overvejelser gør vi nemlig brug af adskillige objekter, som er af materialet gummi: deriblandt fx kantlister, gummistropper, svampegummi, gummiplader samt gummimåtter. Ting som eksempelvis svampegummi, gummiplader & en gasfjeder er måske noget, som færre bruger, men som ikke desto mindre er væsentlige for vores velkendte tilværelse.

Gummien er som følge deraf et ganske nyttigt og intet mindre end uundværligt materiale. Af hvad for et materiale kunne industrien ellers lave kantlister? Og hvordan ville industrien kunne producere gummimåtter, gummistropper og gummiplader, hvis ikke gummien kunne bruges for os?

Såfremt du igen anvender hvad enten gummimåtter el. svampegummi, kunne du evt. tænke over, at et pænt betragteligt antal af de ting, som folk benytter dagligt, jo er fremproduceret af hårdt eller blødt gummi, selvom det dog ej er mange, som lægger mærke til det. Det kan du så være klar over fra i dag.

Blandt gummiens hovedsagelige plusser er desuden gummis betragtelige praktiskhed. Materialet kan jo både laves ubøjeligt og fleksibelt & kan af den årsag anvendes til mange varierende ting. Gasfjeder er fx bøjelige, & af den grund skal de produceres af gummi, som er bøjeligt. Kantlister + gummiplader er imidlertid lavet af ufleksibelt gummi, der ikke i lige så høj grad passer til at blive bøjet og strækket.