Prøv det optimale vikarbureau Slagelse til din virksomhed

Har du en onkel el. ven, som er ramt af tinnitus, er du klar over, at det ikk’ er noget, man nyder. Lidelsen tinnitus er faktisk ved at være en del regulær, og symptomer på tinnitus er ik’ til at joke med.

Vedkommende ka selvfølgelig forsøge med høreapparater og sådan nogle midler. Men lyden kan være så høj, at den giver anledning til indelukkethed. For hvordan kan du være frisk og gå ud i verden hver dag, hvis det konstant føles som om et jetfy flyver igennem dine øregange? Høreapparater ka’ vist lindre smerten til en vis grad. Men jeg sætter pris på det ik’ er undertegnet, som har tinnitus…

En del mennesker forklarer lidelsen tinnitus ligesom ustoppelig migræne. For tinnituspatienten er der simpelthen en tone i øregangen, mens der overhovedet ikk’ kommer lyd ud. Tit er det ganske problematisk at forstå for folk, der ik’ selv har været igennem det – én som mig.

Specialisterne er nu blevet interesseret i tanken om, at hyletonen er forårsaget via ren indbildning. Træls tinnitus kan gå væk – langt om længe! Det viser sig, at hørecenteret i hjernen åbenbart kan programmeres om, sådan at den generende lyd går væk. Det er ganske enkelt en genial behandling, idet behandlingen rent faktisk kurerer vedkommende for den skrækkelige, men irreelle øresusen inde i hjernens forskellige områder. Den selvudviklede hyletone er en øresusen, som er blevet tildelt al for meget opmærksomhed og ikke føles spor selvopfundet.

Tinnitus kan behandles – endelig! Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Godt det ikke er mig, der har tinnitus. Men skulle jeg en skønne dag bliver bekymret for, at jeg var blevet offer for tinnitus, vil jeg sikkert forsøge at tænke det tilbage, hvor det kom fra. Hvis man kan tænke det til real life, bør det også være muligt at tænke tinnitussen ud af sin hjerne igen…

Mange beskriver, at tinnitus kan give migræne! For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Gå væk tinnitus – væk væk væk!!