Nogle er fascineret af en Jaguar, øvrige efterstræber en Skoda Fabia.

Det er ik’ udenfor normen, at knap så gamle drenge er begejstret for automobiler. De fabulerer herved jævnligt om at udleve drømmen som mekaniker som fuldvoksen. På et bilværksted kan de komme helt tæt på dé mærker og bil-serier, drengene er noget så opslugt af, såsom Skoda og Skoda Fabia. Det er vel at mærke forståeligt nok alene ifald, drengene erhverver sig et embede på et Skoda værksted.

Det er afgjort & vidst, at på samme måde som adskillige drenge dagdrømmer om at få en hverdag som mekanikere, ønsker øvrige knægte om at få en hverdag som superhelt eller matros. Det er et faktum, at de arbejdsfelter tit ikke er de erhverv, unge piger begærer. Unge kvinders drømme for deres fremtid indeholder hyppigt ikke en Skoda eller Skoda Fabia! Ditto lidt, som piger drømmer om at have et job på et Skoda værksted.

Kvinder drømmer om en anderledes karriere, som jævnligt rummer de ”bløde” erhverv som fx bestyrerinde eller frisør. Det tankevækkende spørgsmål der lyder som følgende, er oplagt: er det muligt, at de uens gener, som henholdsvis piger & mænd fødes med, disponerer dem for lysten til forskellige erhverv, eller socialiseres mænd og kvinder til at attraheres af forskellige håb?

Mange piger vil ikke vide, hvordan en Skoda, eller en Skoda Fabia tager sig ud. Hvis biler ikke interesserer kvinderne, vil pigerne ikke vide besked om, ligeså lidt, som de nogen sinde kommer til at besøge et Skoda værksted! Vi alle kan håbe for folket, at ligestilling i mellem de to køn blir’ en realitet i en slig grad, at kvinder uden at møde fordomme ka vælge at være beskæftiget på et Skoda værksted, ligeså vel som drenge kan bortvælge arbejdet med en Skoda & en Skoda Fabia, og i stedet vælge den levevis, der engagerer dem.