Jeg mener, at høreklinikker bliver tjenlige for den gamle

Far har nedsat hørelse, og min opfattelse er, at han formentlig desuden har tinnitus i sit øre. Lidelsen tinnitus er en lydopfattelse, som personer kan have, selvom der ej kommer nogen lyd i ørerne fra dine omgivelser. Den gamle skildrer det som en tone i hans øre. Nu har det efterhånden været der i ret mange måneder, og det bliver kun slemmere og slemmere. Det er virkelig difficilt for mig, for han har nemlig altid været den person, som har lyttet, når jeg har haft brug for at forklare noget. Nu hvor han ikke er ejer af en god hørelse mere, tværtimod nedsat hørelse, har jeg ikke sludret så meget sammen med ham. Det længes jeg efter.

Mit gæt er, at den hovedsaglige grund til, at farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, for han var vejarbejder i sine unge dage og anvendte ikke høreværn. Der regnes med, at lidelsen tinnitus kommer af destruerede høreceller i sneglen i det indre øre, sikkert også grundet en støjskade. Det får mig faktisk til at tænke på, at jeg skal sige til min bror, der er trommeslager, at han skal at anvende et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til lægen i morgen, der så skal bedømme hans hørelse. Ørelægen videresender ham formentlig til en høreklinik, som laver en udførlig undersøgelse af hørelsen. Så overvejes der, om løsningen er et høreapparat.

Man kan få flere forskellige høreapparater, og hvert enkelt høreapparat bliver afpasset, så det vil passe til den nedsatte hørelse. Far skal formentlig have et høreapparat, som sidder bag øret. Disse høreapparater er fremstillet af to enheder: apparatet selv omme bag øret samt et lydrør, som leder lyden ned til en øreprop i øregangen og ind til trommehinden. Ovenstående høreapparater bliver anvendt til stærke høreproblemer samt til dem, der har behov for regulering af lyden. Man bestemmer selv, om man vil modtage behandling samt tage imod høreapparatet gratis ved de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man kunne tænke sig bidrag til at få høreapparatet af en ordentlig privatejet høreklinik eller af forhandlere, der samarbejder med høreklinikker. Jeg synes, at det er sejt, at du kan få det gratis ved en høreklinik. Høreklinikker sørger vistnok godt for deres patienter.

Farmand har som tidligere sagt haft et støjfyldt job, og egentlig var det en nødvendighed at anvende høreværn, er min far et eksempel på, fordi for larmende et arbejdsmiljø nemlig kan give dig en høreskade. Jeg har hørt, at omkring tres % af personer, der arbejder i et støjende miljø, ikke anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde som musiker, og jeg tror virkelig, at han ligesom vores far får en høreskade, såfremt han ikke snarest muligt begynder at anvende et musikerhøreværn, når han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>