Husbonden taler konstant om husets varmeregnskab plus aflæsning på energimåler

Hvor er der adskillige ekstra regninger ved at flytte i egen villa. Dér er ham og jeg nu nogle måneder efter vi er flyttet ind I gang med at gå på opdagelse i. Min mand er særligt opmærksom på vores hus’ varmeregnskab (http://www.ista.dk/serviceydelser/vand_og_varmeregnskab/index.html) og ud af det blå er aflæsning (http://www.ista.dk/produkter/aflaesningssystemer/) af vores energimåler (http://www.ista.dk/produkter/energimaalere/) en begivenhed, ham derhjemmegår op i. Hvad med jer, interesserer det mine læsere?

Hamsun taler evig og altid omkring aflæsning af vores energimåler, og min skøre mand følger jævnligt villaens varmeregnskab. Selv ved jeg jo godt at aflæsning og styr på husets varmeregnskab er positivt for villaens pengebeholdning. På den anden side vil jeg nemt synes, at det kan være de sparede 2600 kr værd at holde os en lækker temperatur og så være liidt ligeglad med, hvordan det fælles energimåler kører imens de treogtyve c giver stigninger i families varmeregnskab.

Min søde husbond & mig er vidst typiske som ægtefælker, hvor jeg ikke tænker så meget på energimåler, varmeregnskab og aflæsning og samtidig tuller rundt og skruer ganske lidt op på radiatoren og opstarter elovnen i god tid, når undertegnede vil bage chokoladekage. Samtidig går min husbond og kører bare en smule ned, sikrer den løbende aflæsning af energimåler, bager på eftervarme samt administrerer husets varmeregnskab med fin interesse. Han udbassunerer eksempelvis at hans kone både kan anskaffe mig uldundertøj og saunature med moneterne, familien kan skære i regningen. Ih jeg hader når han har ret.

Da jeg havde min hverdag i min 1-værelses tænkte jeg ikke på mit varmeregnskab. Og aflæsning af energimåler var bare sådan noget undertegnede ordnede, de par gange om året undertegnede i postkassen fik brev fra energiselskabet. Efter at vi er flyttet er ham derhjemme interesseret i at vi skal have en nøjagtig energimåler og forbedre ham og mit varmeregnskab + energiforbrugfra en skala F til måske B eller A.