Findes der et menneske i vores kulturkreds, der er vidende om trapezplader…

Jeg tænker jævnligt tilbage på de utallige gange jeg gik med min farfar i de butikker, hvor de offerede for eks. et moderne pergo gulv eller et termotag, eller de der plushegn, som utallige mener er skønne, eller et bestemt slags huntonit gulv, & trapezplader. Han var kolossal fan af at bruge utallige eftermiddage i disse forretninger. Jeg on the other hand, kunne finde på utallige andre oplevelser, jeg absolut hellere brændte for. Men så alligevel holdte jeg af hans selskab. Vi elskede at gennemdrøfte de mest forskellige emner, & det elskede jeg absolut meget. Han var en lidenskabelig handymand, og han kunne lide at udvide sin vidensbank, og undersøge et nyt slags pergo gulv eller et termotag til vores køkken, eller også var han interesseret i et plus hegn til indkørslen, eller undersøgte markedet for trapezplader, samtidig med at han også lige afprøvede holdbarheden på gule huntonit planker.

Det er ingen overdimensionering at afsløre for Jer, at han & jeg brugte virkelig mange timer i de store forretninger. & såfremdeles er dét dét, jeg mindes tydeligst fra min tid som klejn rolling. Jeg har jævnligt overvejet, hvorfor han ik gjorde sin interesse til sin levevej. Han kunne f.eks. have købt sin egen gesjæft med videresalg af f.eks. et brugbart pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit brædder, og trapezplader. Men han var stolt af sit job i den Danske Bank, samtidig med at han holdte meget af alle sine hjemlige sysler. Jeg tvivler ej på, at han oplevede en kæmpe klarhed, når han spenderede tid på disse projekter. Han var en rar herre, og således havde vi også så adskillige gode hyggestunder. Også selvom, at jeg ik interesserede mig det mindste for eksempelvis en ny type pergo gulv, termotag, plus hegn, huntonit brædder eller trapezplader. Og dét vil jeg for evig og altid mindes.