Far kunne godt have anvendt høreværn

Farmand har fået nedsat hørelse, og jeg vurderer, at han også har en lidelse kaldet tinnitus. Tinnitus er en fornemmelse af en lyd, man kan have i ørene, selvom der ej kommer nogen lyd i ørene fra dine omgivelser. Far refererer det som, at det suser i hans øre. Det har efterhånden stået på i ret mange måneder, og det virker som om, at det sandsynligvis bliver mere og mere slemt. Det er virkelig hårdt for mig, da han nemlig altid har været ham, som har lyttet, når jeg ville af med noget. Nu da han ikke har sin gode hørelse mere, tværtimod en nedsat hørelse, har jeg ikke plapret så meget sammen med ham, og jeg har svært ved at undvære det.

Mit gæt er, at anledningen til, at far har nedsat hørelse, er en støjskade, fordi han har været vejarbejder i sine unge dage og ikke anvendte høreværn. Der antages, at tinnitus falder tilbage på destruerede øreceller i det indvendige øre, nok også grundet en støjskade. Det får mig for resten til at tænke på, at jeg skal sige til min bror, som er guitarist, at han ikke må glemme at anvende et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til øre-, næse- og halslægen i morgen, som så må bedømme hans hørelse. Hans læge videresender ham sandsynligvis til en høreklinik, som laver et gennemført eftersyn af hørelsen. Derefter vil der blive vurderet, om løsningen er et høreapparat.

En god del uens høreapparater , hearing.siemens.com/dk/da/home/home.html, er der, og hvert enkelt høreapparat bliver selvfølgelig reguleret, så det passer til ens høreproblem. Min far skal sikkert have et bag-øret høreapparat. Disse høreapparater består af 2 bestanddele: selve apparatet bag ved øret plus en lydslange, som fører lyden hen til en øreprop i ørets indhak og så ind til trommehinden. Ovenstående høreapparater bliver anvendt til stærke hørenedsættelser samt til personer, som selv skal kunne indstille lyden. Det er ens eget valg, om man vil modtage behandling og tage imod høreapparatet omkostningsfrit af officielle høreklinikker, eller om man kunne tænke sig understøttelse til at få høreapparatet ved en accepteret privat høreklinik/ved en forhandler, der er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det generøst, at det kan tages imod omkostningsfrit hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker sørger godt for deres kunder.

En støjfyldt arbejdsplads har min farmand som sagt været på, og det var jo i og for sig nødvendigt at benytte et høreværn, det er han et eksempel på, fordi for meget larm som sagt evt. vil give dig høreskade. Jeg hørte på et tidspunkt, at omkring 60 % af dem, der arbejder i et støjende miljø, ej gør brug af høreværn/musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg er ret så sikker på, at han ligesom vores far bliver den uheldige ejer af et høreproblem, på betingelse af at han ikke snart begynder på at gøre brug af musikerhøreværn, imens han spiller.