Der er overdrevent mange populære efterskoler i Danmark – og det er vanskeligt at vælge…!

Om ganske få uger siger vi farvel til vores ældste datter – hun skal af sted på en god efterskole… Hele min familie er vildt spændte, ik mindst det søde lille barn, som for den allerførste gang skal klare sig uden mor og far! Familien har brugt koloenormt langt tid på at afgøre, hvilken slags skole, vi skulle søge om optagelse på…! Der eksisterer så enormt mange populære efterskoler, & det var kodylt vanskeligt at danne sig et overblik! Hvér gang vi til sammenkomster talte med naboer, spurgte vi efter gode råd og erfaringer, men hver gang modtog vi et nyt svar! Jeg må bare sige, efter de sidste par uger, er jeg overhovedet ik’ usikker på, at der eksisterer fantastisk mange fantastiske efterskoler På Sjælland! Det blev jo tydeligt, at det hårde slet ikke var at finde en god efterskole, eller en boglig efterskole » www.ranumefterskole.dk,, men derimod at identificere kun én ud af det kolossale udbud! På grund af udbuddet havde vi alle sammen virkelig mange sleepless nights.

Min datter og jeg traf beslutningen at tage på visit på de femten mest populære efterskoler…! Naturligvis kun de af de efterskoler, som også min datter var imponeret af… Under disse besøg prøvede jeg kontinuerligt at holde mig selv tilbage. Jeg ville så gerne, at det skulle være vores rolling, & vores datter alene, der skulle træffe afgørelsen om, hvorhenne hun ønskede at tilbringe et år af sit ungdoms-liv. Helt fra starten havde vi alle været enige om at tænke, at en god efterskole for os var komplet lig med en boglig efterskole… Med denne snørklede formulering mener jeg, at vi var fælles om at tænke, at den efter-skole min datter skulle på, SKULLE kunne tilbyde en super stærk analytisk og teoretisk undervisning… Det var helt igennem vigtigt for os alle, at hendes år på efterskole selvfølgelig blev en formidabel social oplevelse, men i lige så høj grad skulle opholdet ruste hende til at klare sig fortrinligt i det videre uddannelsessystem. Så det afgørende var at opstøve en boglig efterskole, som kunne kombinere disse to ønsker.