De kloge hoveder afslører: Tinnitus kan programmeres væk

Har du en nabo eller en veninde, der har tinnitus [http://hearing.siemens.com/dk/da/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html], ved du sikkert, at det ikk’ er fedt. Tinnitus er faktisk ved at være ganske almindelig, og symptomer på tinnitus er ikke for sjov.

Vedkommende ka’ godt nok forsøge med et høreapparat. Men lyden kan være så høj, at den giver anledning til at den ramte lukker sig inde. For hvordan kan du være frisk og gå ud i verden hver dag, hvis det hele tiden føles som om et jetfy flyver igennem dine øregange? Høreapparater ka’ vist lindre smerten en anelse. Jeg håber virkelig, at den dumme tinnitus springer mig over!

Tinnitus forårsager hylen for ørerne! For tinnituspatienten forekommer der åbenbart en lyd inde i øregangen, også selvom der på ingen måde kommer lyd ud i rummet. Ofte er det besværligt at forstå for de, som ikk’ selv har prøvet det – én som mig.

Læger er blevet overbeviste om, at larmen er forårsaget gennem intensiv indbildning på egen krop… Træls tinnitus kan gå væk – endelig! Det viser sig, at hørecentret tilsyneladende kan få ændret programmeringen, på en sådan måde, at hyletonen forsvinder helt. En genial metode, på grund af, at den så at sige bedrer den ramte for sin men imaginære tone et sted inde i hjernen. Den selvudviklede hyletone er en hyletone, som er tildelt alt for meget hensyn & ikke opleves spor fiktiv.

Det er ikke en spøg. Tinnitus er ved at være ret almindeligt, men forskere er nu overbeviste om, at lidelsen skyldes ren indbildning. Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Godt det ikke er mig, der har tinnitus. Skulle jeg en dag i fremtiden bliver nervøs for, at jeg var blevet offer for tinnitus, vil jeg prøve at få det væk igen. Væk med dig tinnitus – væk væk væk!

Mange beskriver, at tinnitus kan give migræne! For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Gå væk tinnitus – væk væk væk.