De der specialdesignede høreapparater – er de værd at investere i?

I en alder af 69 år, begriber jeg helt og aldeles, hvordan det er at skulle leve med en tit altoverskyggende høre-lidelse!! Jeg har jo nemlig min egen læges bevingede ord på, at jeg lider af tinnitus! Jeg har i længere tid været ovenud slemt plaget af en ”susen” for ørerne! Over en nat ændrede den susende lyd sig til at være en vedvarende lyd i stedet for! Og der blev jeg først rigtig meget bange. For jeg havde fået forklaret nogle fantastisk horrible historier om, hvor meget nogen mennesker m tinnitus må lide konstant!! Jeg havde fået fortalt, at mennesker m tinnitus til at begynde med er tæt på at blive vanvittige. & jeg ka så absolut nikke genkendende til den påtrængende følelse. Til at begynde med var jeg ligeledes meget få milimeter fra at blive helt rundt på gulvet… Men trods alt må jeg dog gøre det klart, at mit hoved stille og roligt blev ovenud meget bedre. Nu om stunder kan jeg have et helt igennem ”almindeligt” liv til trods for jeg har min tinnitus sygdom. Jeg forstiller mig, at det i grunden ka forklares med, at, man lærer at abstrahere fra sin tinnitus… Dét betyder jo ik, at jeg ik tænker på min tinnitus, det ville være synd at sige!

Min gamle mor har fortalt mig, at virkelig mange mennesker med tinnitus er glade for et høreapparat (hearing.siemens.com/no/no/products/hearing-products.html). Det blev selvfølgelig fuldstændig pointeret, at det ikke er alle mænd og kvinder med tinnitus, der får glæde af et høreapparat… Men i mange tilfælde kan et special høreapparat forbedrer de smerter, som tinnitus giver… Jeg har af den årsag truffet den afgørelse at prøve det på egen krop. Jeg har derfor ringet til et medicinalfirma, som ved alt om høreapparater, udviklet til folk som har tinnitus… Jeg er rigtig spændt på at prøve, om et høreapparat virkelig kan hjælpe mig!! Jeg har for nogle år siden været i behandling hos behandlere udenfor sundhedssystemet for at få vished om, om de var i stand til at hjælpe mig, men desværre uden nogen som helst forbedringer… Så jeg beder til, at et høreapparat ka’ afhjælpe mine gener!! For jeg er ved at blive utålmodig.