At træffe valg om parketgulv, trægulv, gulvtæpper eller laminatgulv når det gælder mandet og mit vedholdende projekt med renovering

I vores blivende projekt med at ændre og ordne vores aldrende villa er min mand og mig snart nået til valg af gulve til villaen. Ureflekteret foretrækker vi et trægulv » http://gulvlageret.dk/traegulve-1/,, men vi læste om at så skal du såvel udvælge et halvdyrt parketgulv, et billigere laminatgulv » http://gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99/,, og om jeg og manden fx går efter gulvtæpper » http://gulvlageret.dk/taepper-13/danfloor-103/, i vores soveværelse, eller hvorvidt det er for upraktisk.

Min mand og mig gør os kloge på håndværk og renovering med dette husprojekt. Før han og jeg var nået til at vælge gulve, der har vi bare tænkt trægulv som vi har været ligesindede omkring. Men et styks trægulv er vidst ikke bare et trægulv. Akkenej trægulvet vælges som parketgulv, laminatgulv eller som et smukt og massivt trægulv med grande stykker, hvilket jeg og manden sandsynligvis ikk finder overskud til..

Der er samstemmighed her i familien omkring at parketgulv placeret i sildebensmønster virker vanvittigt lækkert, men dyrt. Dog har parketgulv en mere langvarig slidstyrke og holdbarhed som man kan afhøvle ofte. Uhæmmet gulvslibning kan vi så vidt vi har forstået ikke lige så nemt når man vælger laminatgulv, som også er en kende unaturlig at se på. Til gengæld ka’ vi lægge et laminatgulv direkte på det allerede liggende gulv og lakbehandlingbehandling med sæbe eller lak er ikk nødvendigt. Tilmed virker et laminatgulv til at være ligetil at vedligeholde.

Vi er blevet foreslået at tiltænke en mere nytænkende gulvtype og samle looket med uldne og bløde gulvtæpper. Gulvtæpper er måske bare ikke særligt hensigtsmæssigt, hvis vi inden længe måske har købt bomuldshund. Derimod er gulvtæpper rart og blødt hvor vi sover.